Domotica systeem

Ervaar het gemak van een domotica systeem!

Veel mensen investeren in een keuken of badkamer als ze de waarde van hun huis willen verhogen. Maar wat dacht u van domotica in uw woning of bedrijfspand? Ook hiermee verhoogt u de waarde van uw woning en op den duur kunt u veel geld besparen. Door de elektronische apparaten in uw huis naadloos met elkaar te verbinden, kunt u de wasmachine eenvoudig ‘s nachts aanzetten en profiteren van het voordelige nachttarief. Een goed domotica systeem verdient zich zo als het ware terug. Vraag naar de mogelijkheden bij Domotica Passie en bel 06-53439790.

Hoe ziet een domotica systeem eruit?

Via een busbekabeling, een soort laagspanningscircuit, verzamelt het systeem informatie over aangesloten apparatuur. Op deze kabel zijn de bedieningselementen en andere sensoren aangesloten, zoals bewegingsmelders, thermostaten en raamcontacten. De busbekabeling is gescheiden van het stroomnet. Lichtpunten en stopcontacten worden via normale leidingen aangesloten op modules of controllers in de verdeelkast. In die verdeelkast wordt alle informatie verzameld. Deze centrale eenheid controleert modules en voert bepaalde acties uit als daarom gevraagd wordt. Elke schakelaar en stuurcomponent in de verdeelkast moet geworden geprogrammeerd. U ziet al dat er veel komt kijken bij het aanleggen van een systeem.

Verschil met een klassieke installatie

Vrijwel alle huizen in Nederland hebben een traditionele elektrische installatie, waar alle onderdelen los van elkaar staan. Een lichtschakelaar knipt het licht aan of uit. Met een domotica systeem heeft u meerdere opties:

  • Een lichtknop kan meerdere functies hebben. U kunt bijvoorbeeld een paniektoets installeren, die alle verlichting in het hele huis inschakelt.
  • Andere functies: met een regulier systeem bedient alleen het licht met de lichtknop. Domotica maakt het mogelijk om tegelijkertijd bijvoorbeeld de rolluiken of gordijnen te bedienen. Of wat dacht u van een alles-uit-toets voor als u gaat slapen? Hiermee schakelt u alle verlichting uit en gaan de rolluiken naar beneden.
  • Op afstand bestuurbaar (via pc, telefoon of sms). U kunt kiezen voor bediening op afstand. Op een warme dag vergeten om de gordijnen dicht te doen? Met uw telefoon kunt u ze sluiten, waardoor u ‘s avonds in een heerlijk koel huis thuis komt.

Domotica systeem

Vraag vrijblijvend om meer informatie

Met domotica is er ontzettend veel mogelijk. We vertellen u hier graag over. Dankzij onze jarenlange ervaring met zowel bedrijven als woningen kunnen we optimaal van dienst zijn en adviseren over de mogelijkheden voor uw eigen situatie. Uw wensen staan hierbij centraal voor ons, niet de technologie. Zo sluiten we altijd aan bij uw situatie en kunnen we u een op maat gemaakt advies geven voor een systeem dat perfect bij u past. Vraag ernaar via info@domoticapassie.nl of bel naar 06-53439790.