Meterkast vervangen

Meterkast vervangen? Denk na over domotica!

Gaat u verbouwen of heeft u een nieuwbouwwoning? Welke reden u ook heeft voor om uw meterkast te vervangen, het is een uitgelezen kans om na te denken over uw elektrische installatie. Want als u eenmaal bezig bent met renoveren en vervangen, kunt u direct een domoticasysteem aanleggen. Hiermee verbindt u de elektronische apparatuur in uw huis op draadloze wijze met elkaar. DIt brengt veel gebruiksgemak en wooncomfort met zich mee. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, vrijblijvend advies of een prijsaanvraag? Bel dan snel naar 06-53439790.

Meer flexibiliteit

U bent bezig met uw meterkast vervangen. Gaat u opnieuw voor een klassieke, elektrische installatie dan is het zonder kap- en breekwerk zo goed als onmogelijk achteraf nog een aanpassing te doen. Bij Domotica kunt altijd aanpassen en vervangen wat u wilt. Een traditionele elektrische installatie heeft voedingsdraden, die vanuit de meterkast naar een schakelaar of stopcontact lopen en verbonden zijn met een elektrische toepassing, zoals een lamp of stereo. Hebt u de meterkast vervangen, dan kan er nog maar weinig aangepast worden. Woningautomatisering houdt rekening met de toekomst. Uw veranderingen en wensen kunnen probleem doorgevoerd worden.

Klaar voor de toekomst

U kunt altijd beginnen met een standaardinstallatie en later onderdelen vervangen of uitbreiden, afhankelijk van uw budget en behoeften. Als u ouder wordt en bijvoorbeeld niet meer zo goed ter been bent, is het perfect mogelijk de muurschakelaars te vervangen door een afstandsbediening. Andere oplossingen zijn een bewegingsdetector voor het bedienen van een lamp of het automatisch sluiten van de deuren vanaf een bepaald tijdstip. Nu alle fabrikanten draadloze schakelaars hebben, wordt uitbreiden nog makkelijker. Zelfs op plaatsen waar dit voorheen moeilijk was.

Meterkast vervangen

Netwerk in de meterkast

Heeft u een plan gemaakt voor elektra, dan is het verstandig om na te denken over de infrastructuur voor beeld, geluid, data, beveiliging en communicatie. Waar vroeger slechts een enkele kabel vanuit de meterkast naar de slaapkamer liep, kunt u tegenwoordig voor een draadloos netwerk kiezen. Wij raden u aan om in ieder vertrek een of meerdere netwerkaansluitingen te maken. Steeds meer apparatuur heeft tegenwoordig een netwerkaansluiting, zoals uw televisie of stereo.

Neem vandaag nog contact met ons op

Gaat u uw meterkast vervangen? Neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen u adviseren over een domoticasysteem in uw huis. Hoewel domotica zonder kap- of breekwerk altijd later nog kan worden aangelegd, scheelt het u veel tijd en moeite om hier nu al over na te denken. Zo kunt u nadenken over verschillende zones, woongedeelte of sanitair bijvoorbeeld, die eigen behoeften hebben als verwarmen en/of koelen. Elk van deze zones heeft een eigen circuit en een aparte thermostaat nodig. Wij geven u graag advies. Stuur een mail naar info@domoticapassie.nl of bel: 06-53439790.