Installatiebedrijf

Domotica Passie: een vakkundig installatiebedrijf

Een lamp kunt u zelf ophangen en misschien kunt u ook een stopcontact aanleggen. Het is echter nog niet zo gemakkelijk om een domoticasysteem te installeren in uw eigen huis. Hoewel er geen hak- of breekwerk bij te pas komt, vraag het wel om hele specialistische en technische kennis. Bovendien moet uw installatie voldoen aan wet- en regelgeving. Voorkom problemen door zelf aan de slag te gaan en kies voor een betrouwbaar en professioneel installatiebedrijf. Kies voor Domotica Passie. Ontdek de mogelijkheden voor uw handmatige of automatische domoticabediening en bel: 06-53439790.

Handmatige domoticabediening

Bij een manuele bediening moet er interactie van een persoon zijn om de gewenste verandering te krijgen. De installatie ervan kunt u het beste uitbesteden aan een betrouwbaar installatiebedrijf. Er zijn namelijk veel opties:

  • Drukknop: gebruikt voor het schakelen, dimmen en sturen van muziek, rolluiken en verlichting
  • Afstandsbediening: handig voor tuinverlichting, garagepoort, audio of video. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen radiofrequente bediening (RF), infrarood (IR) en WiFi. U kunt IR gebruiken in een en dezelfde ruimte, RF werkt over langere afstand, al zijn daarvoor soms nodig extra antennes nodig.
  • Tablets, computers en smartphones: deze elektronica kan fungeren als afstandsbediening. Meestal gaat het om visualiseringssoftware, waarbij met een plattegrond wordt gewerkt.
  • Sms- en telefoonbediening: met slechts een sms het bad aanzetten of de rolluiken sluiten door een berichtje te sturen naar de domotica installatie. Dit is een erg technische handeling. Vraag een gespecialiseerd installatiebedrijf dit voor u te installeren.
  • Internet: via een beveiligde verbinding en camera’s kunt u controleren of alles nog in orde is.

Automatische domoticabediening

Bij automatische bediening beslist het systeem of er een verandering plaats zal vinden of niet. Dit gebeurt door middel van een sensor. Een vakkundig installatiebedrijf kan de volgende sensoren voor u aanleggen:

  • Aanwezigheids- en bewegingsmelder: hiermee kunt u controleren of er personen aanwezig zijn. Daaraan gekoppeld kunt u taken laten uitvoeren, zoals lichten in- of uitschakelen, poort of hek openen of sluiten.
  • Weersafhankelijke detectoren: kunnen alle weersomstandigheden van windsnelheid en regen tot zonlicht en lichtintensiteit detecteren. Laat een erkend installatiebedrijf acties programmeren, zoals dakvensters sluiten of rolluiken bedienen.
  • Veiligheidsdetectoren: merken op tijd gas, water, rook of brand op en zetten zelf gepaste acties in werking. Uw veiligheid is belangrijk. Laat het daarom aanleggen door een ervaren installatiebedrijf.

Installatiebedrijf

Wist u dat?

Domotica is steeds uitbreidbaar met nieuwe toepassingen. Kap- of breekwerk is niet nodig. En heeft u een nieuwbouwwoning of gaat u grondig renoveren? Ook dat is een geschikt moment om na te denken over domotica. Iedereen kan, ondanks het budget, beginnen met toepassingen voor woningautomatisering. Wij zijn een professioneel installatiebedrijf en vertellen u er graag over. Wilt u vrijblijvend informatie of een offerte aanvragen? Mail dan naar info@domoticapassie.nl of bel 06-53439790.