Netwerk

Infrastructuur

Naast het elektraplan is het verstandig de infrastructuur te bepalen voor beeld en geluid, data, beveiliging en communicatie. Een enkele loze leiding naar de ouderslaapkamer is niet meer van deze tijd. In een traditioneel plan zien we vaak verschillende bekabelingsoorten zoals COAX en UTP naast elkaar in de woning. Ook worden veel draadloze oplossingen gekozen zoals het draadloze computernetwerk.

Het is aan te raden om elk vertrek te voorzien van een of meer netwerk aansluitingen te maken. Steeds meer toestellen krijgen een netwerk aansluiting zoals televisie, elektronische fotoalbums en stereo installaties.

netwerk

Een netwerk in een woning is daardoor een belangrijk element geworden. Of u nu een digitale satellietverbinding wilt delen of gewoon een snelle en veilige internet verbinding wilt, u bepaalt dat zelf door in de centrale patch kast de functie van een verbinding te wijzigen.

Door al het beton en het toepassen van antistatische materialen is het niet aan te bevelen alles draadloos te maken. Draadloos is de juiste oplossing voor een telefoon of notebook computer, maar niet voor een desktop PC op een vaste plek. Wij plaatsen daarom een draadloos accesspoint in het netwerk.